GORE-TEX® – mit is jelent?

OPTIMÁLIS VÉDELEM – MINDEFÉLE IDŐJÁRÁSBAN

Legyen akár hideg vagy meleg, járjunk kavicson, aszfaltúton vagy sziklás terepen, a lábunknak lényegében semmilyen védelme sincs. Ha a lábunknak melege van vagy fázik, rosszul érezzük magunkat. Akár meg is beteghetünk. GORE-TEX ® lábbelik optimális védelmet nyújtanak: tartósan vízhatlanok, mégis maximális szellőzést biztosítanak.

Az ilyen lábbelik különleges jellemzője a GORE-TEX® membrán. Mikroporózus szerkezetének köszönhetően távol tartja a vizet, a láb izzadságát azonban kiereszti. Így lábunk mindig kellemesen meleg és száraz marad. Ezenkívül minden GORE-TEX® termék biztonságos viselet, megfelel a legkörszerűbb termékbiztonsági követelményeknek, amilyen az Oeko-Tex®.

Környezetvédelmi aggályokat sem vetnek fel, mert környezettudatosan készülnek, tartós kivitelük pedig hosszabb ideig tartó viseletre ad módot, így csökken a felhasznált természeti erőforrások és a hulladék mennyisége.

Azon kívül, hogy hogyan illik a lábra, a vízállóság, a termofiziológiás komfort és légáteresztő képesség a cipő kényelmességét befolyásoló legfőbb tényezők. A GORE-TEX® membrán az összes GORE-TEX® termék lelke. Ideális párosítása révén harmonikusan együttműködik a béléssel és a felsőrésszel, és kulcsfontosságú összetevő minden GORE-TEX® termékben, továbbá egész évben biztosítja a viselés kényelmét és a tartós védelmet.

TERTÓSAN VÍZHATLAN

A GORE-TEX® membrán négyzetcentiméterenként több mint 1,4 milliárd mikroszkopikus méretű pórust tartalmaz. E pórusok egyenként 20.000-szer kisebbek, mint egy vízcsepp. Minden GORE-TEX® termék tartósan vízhatlan, azaz a termék teljes élettartama alatt megbízható védelmet nyújt nedves körülmények között.

RENDKÍVÜL LÉGÁTERESZTŐ

A GORE-TEX® membrán pórusai 700-szor nagyobbak, mint egy vízgőzmolekula. Ez lehetővé teszi, hogy az izzadság és a felesleges hő távozzon belülről, ugyanakkor a cipő kívülről vízálló marad.
A GORE-TEX® termékek legfontosabb részét jelentő GORE-TEX® membrán nem látható, mivel a cipő belsejében található. Annak érdekében, hogy alkalmas legyen a kívánt felhasználásra, a GORE-TEX® membrán minőségi textíliákhoz van rögzítve, és egyéb anyagokkal van megerősítve. Bélésréteg hozzáadásával nő a hőtartó képesség.

AZ EGÉSZ CIPŐ SZÁMÍT

Az időjárási komfort szakértőiként több mint 30 évnyi kutatás és fejlesztés eredményét használjuk fel vásárlóink megelégedettségének biztosítása érdekében. Ez azt jelenti, hogy a GORE-TEX® rétegminta és a cipő egészének felépítése mellett teszteljük az összes többi összetevőt is, így a varrást és a szivacsokat. Igen gondosan válogatjuk össze ezeket, hogy tökéletesen kiegészítsék egymást.

A felsőrész funkcionális anyaga létfontosságú szerepet tölt be a cipő légáteresztő képessége szempontjából. A bőr természetes légáteresztő képességének megőrzése és a szükséges víztaszító hatás elérése érdekében a márkapartnereink számára beszállító bőrgyárak kizárólag a lehető legjobb minőségű, minimális kezelést igénylő nyersbőröket használják fel. A textíliák válogatási és feldolgozási eljárásai ugyanolyan magas igényeket támasztanak, mint a bőr hasonló eljárásai. A csúcsminőségű gyártási folyamatok során használt összes anyag a lehető legszigorúbb követelményeknek felel meg.

A JÓ ÜGYFÉLKAPCSOLATOK LABORATÓRIUMAINKBAN KEZDŐDNEK

Mielőtt egy GORE-TEX® terméktechnológiával tervezett cipő megjelenne a kiskereskedelembe, a Gore laboratóriumaiban igen kemény tesztek sorozatán kell keresztülmennie. A tesztelés minden, az időjárás viszontagságai elleni kényelemre kiható összetevőre kiterjed: a bőrnek, a textíliáknak, a membránnak és a bélésnek egyaránt meg kell felelnie ezeken a laboratóriumi teszteken. Ilyenkor fedezzük fel az esetleges gyengeségeket és végezzük el a megfelelő javító intézkedést. Csak akkor ítéljük a cipőt gyártásnak késznek, ha az megfelel a lélegzőképességre és a vízállóságra vonatkozó minőségi normáinknak.

https://www.gore-tex.com/technology/original-gore-tex-products/footwear