GEOX gyermekcipők – tudnivalók

SZABADALMAK: GUMI

A GEOXLÉLEGZŐ® szabadalom egy egyedülálló fejlesztés a cipőiparban

A vízálló gumitalpú cipők – amik szárazon és melegen tartják a lábfejet – több mint 50 éve kerültek piacra és egy olyan technológiai áttörést hoztak ami emberek millióinak életét változtatta meg. Viszont a vízálló gumitalpú cipők hátránya, hogy meggátolják a lábfej szellőzését. Tekintettel arra, hogy az emberi test harmadik legnagyobb izzadság mirigycsoportja a talpon található, ez egy nem elhanyagolható részlet. A Geox megoldotta ezt a problémát egy egyszerű, mégis forradalmian új szabadalmi rendszerrel, melyet a GEOX gyermekcipők -nél is alkalmaz

GEOX LÉLEGZŐ® szabadalomrendszer

A gumitalpon található kislyukakon keresztül távozik el a lábizzadsága, és egy védő, lélegző membrane akadályozza meg a víz bejutását és tartja szárazon a lábat.

A TALP

A speciálisan kialakított Geox talp – miközben megváltoztatta a cipőtalpon lévő lyukak hagyományos megítélését – jelentette a Geox forradalomelőlépését. Kislyukak sorozata került a gumitalp azon részébe, ahol a talp legnagyobb izzadságcsoportja található.

A MEMBRÁN

A Geox forradalmi újítását a membránon végzett széleskörű kutatás és fejlesztés előzte meg. A membrane egy speciális kispólusú anyagból készült, ami felszívja az izzadságot a belső talpon keresztül és kiereszti vízpára formájában. Ez a folyamat azért lehetséges, mert a membrane mikropólusai nagyobbak, mint a páramolekulák, de kisebbek, mint a vízmolekulák, így a víz nemtud behatolni és a láb száraz marad.

A VALÓDI VÁSÁRLÓI ELŐNY

A láb izzadása természetes folyamat, de egészségtelen az izzadságot a cipőben tartani. Termográfiai tesztek kimutatták, hogy a cipőn belüli páratartalom megszüntetésével a Geox módszere ideális mikroklimát alakít ki a cipő belsejében, szárazzá teszi a lábfejet, továbbá jelentősen csökkenti a lábfej túlmelegedését a hagyományos gumitalú cipőkhöz képest.